Om Marléne B Gottfridsson

Född och uppvuxen

Föddes året 1988 i Kalmar för att sedan åka över bron och växa upp på Öland.

Bor

Med blivande man, tre döttrar, hund & katt i skogen.

Egenskaper

Envis, driven, alldeles för noggrann, högra krav på sig själv, kreativ, kärleksfull, förstående, omtänksam och alldeles för uppmärksam.

Intressen

Att få vara med mina barn, min blivande man och vår säregna, kärleksfulla hund. Vara i och nära naturen, långt bort från teknikens värld. Att få umgås med alla hemvändare i form av före detta familjehemsplacerade eller andra bonusbarn jag fått genom livet. Att få bevara dessa relationer är otroligt viktigt för mig.

Motto

Finns några sammansättningar av ord som jag gillar. Dels ett något slags ledljus jag själv skapat i pågående process ”Fint från själen ut i världen” och två olika budskap jag har på kroppen som lyder ”I don´t trust words. Actions speak louder” och ”No one can make you feel inferior without your permission”.

En kortfattad resumé

En kvinna som delat hem och uppväxt med ca 50 olika personer som biologiskt barn i familjehem. Stark vilja att göra obegripligt begripligt och en stark tro på att om man förstår varför, om man får en mening och en helhet så kan man stå ut även när det är väldigt jobbigt. Marléne har ett starkt driv att förstå och lära känna människor på ett djupare plan bortom orden för att få en bild av människors val och ageranden. Hon har hela sitt liv sökt information även bortom faktaböcker då hon ej tror att något är så enkelt. Hon ifrågasätter opartiskhet och undrar om det existerar något sådant. Kan en levande människa vara helt opartisk? Därför har hon försökt skapa sin egen bild, fritt från ramar och stämplar från andra. Detta genom att vara nära de människor som sticker ut, samtala, utbyta tankar, umgås och sänka garden mot de som få verkar förstå. Hon fascineras av människan och över hur många aspekter som faktiskt påverkar och förändrar en människas liv. Hon skriver utifrån sitt eget liv men också utifrån de människor hon träffat. Hon har både privat och i arbetet träffat på otaliga människor och tycker alla människors livshistoria samt livsöden är precis lika unika, intressanta och värdefulla, Marléne är en människa som lyssnar och ser. Om hon brinner för något och ser att det är äkta kommer hon göra allt hon kan för att hjälpa. Hon vill stärka rösten hos utsatta eller ”fel uppfattade människor”.

Något som ligger nära hjärtat är barn, både de som är barn idag och barnet i en vuxen. Att varje barn ska få kärlek, sina rättigheter och behov tillgodosedda eller såren efter sin barndom omhändertagna; det är en kamp hon aldrig kommer ge upp. Idag arbetar hon som verksamhetschef men vill göra mer och hitta sätt att hjälpa fler.

Hon bestämde sig 2018 för att författa och ge ut texter genom böcker, poesi och musik. Syftet är att andra ska kunna känna igen sig, bearbeta, känna samhörighet, läka eller kanske inspireras att förstå något de tidigare inte förstått, för att på så sätt kunna ge någon som aldrig något fått.

2019 gav Marléne ut boken Ett Brev Från Lilla Mig som har fått lysande recensioner av exempelvis Anna Bokmal-Blogg och Mamaizon Blogg.